Набув чинності Закон, який удосконалює контроль за якістю харчових продуктів
Закон від 22 липня 2014 № 1602-VII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо харчових продуктів» набув чинності 20 вересня 2015. Мета Закону - гармонізація законодавства України із законодавством ЄС у сфері безпеки та якості харчових продуктів, забезпечення високого рівня захисту здоров'я людей та інтересів споживачів, а також створення прозорих умов ведення господарської діяльності, підвищення конкурентоспроможності вітчизняних харчових продуктів і зменшення їх ціни. Передбачається: - Уточнення термінології, видів правопорушень та адекватності міри покарання, - Створення єдиного контролюючого органу у сфері безпеки харчових продуктів (Держпродспоживслужба), - Скасування дозвільних документів і процедур, які відсутні в ЄС, - Впровадження європейських принципів регулювання ГМО, зокрема, в частині реєстрації джерел ГМО, а не продуктів, вироблених з них. Згідно зі змінами, діє нова редакція Закону «Про безпечність та якість харчових продуктів» під назвою «Про основні принципи та вимоги до безпеки і якості харчових продуктів». Сайт "ЮРЛИГА"
|