На главную страницуФорумВопрос-ответКарта сайта
ПРО НАС СТРУКТУРА ПАЛАТИ ПАРТНЕРСТВО НОВИНИ СТАТТІ ЗАХОДИ КОНТАКТИ ВИБОРЧИЙ ПРОЦЕС ЛЮСТРАЦІЯ
Послуги Палати
Принципи надання послуг
Цінова політика
Перелік послуг
Cпецифіка наших послуг
Проекти
Відкриті проекти
Проекти з паролем
Департаменти
Департамент надро- і природокористування, аграрних і земельних відношень і нерухомості
Департамент фінансового, адміністративного, господарського, корпоративного, цивільного права і аудита
Департамент кримінального права і невідкладної правової допомоги
Департамент міжнародного і міжнародного економічного права
Департамент конституційного права та виборчого процесу
РЕГІОНАЛЬНІ ВІДДІЛЕННЯ
ON-LINE КОНСУЛЬТАЦІЇ
Оподаткування спадщини
Ордер адвоката
Чи правомірні вимоги МВС про обовязківість друкування заяв та талонів при реєстрації чи знятті з реєстрації місця проживання, інших правочинах?
Чи потрібно змінювати права при зміні прізвища?
Аренда земельного паю: юридичні тонкощі користування
Як отримати реєстрацію за місцем вашого фактичного проживання?
Процедура дематеріалізації випуску акцій: порядок проведення, строки та можливі труднощі
Як продати квартиру, в якій була зроблена самостійна перебудова?
Обіг наркотичних речовин: закон і порядок
Закони України
Укази та розпорядження Президента України
Постанови та Розпорядження Кабінету Міністрів України
Накази
Двосторонні міжнародні договори









Гуртожитки можуть віднести до побутових споживачів газу

  Відповідний проект закону "Про внесення змін до Закону України "Про ринок природного газу" щодо реалізації прав мешканців гуртожитків як побутових споживачів" №6069 зареєстровано у парламенті, передає "Закон і Бізнес".

Законопроектом пропонується внести зміни до Закону України "Про ринок природного газу" та віднести мешканців гуртожитків до побутових споживачів. На думку ініціаторів, це зменшить навантаження на місцеві бюджети.

"З 1 січня 2017 року на місцеві бюджети перекладено зобов'язання з фінансування видатків на оплату комунальних послуг та енергоносіїв, серед іншого, на утримання закладів освіти. Відповідно до запланованих змін в системі перерозподілу фінансування на місцеві бюджети додатково покладено велике навантаження. Перспектива фінансової самодостатності місцевого самоврядування полягає як в передачі відповідних джерел покриття їз державного бюджету на користь місцевих бюджетів, так і в перегляді певних норм чинного законодавства, зокрема, положень Закону України "Про ринок природного газу" в частині розширення поняття категорії побутового споживача", - говориться у пояснювальній записці до проекту.

Крім того зазначається, що значна кількість закладів освіти у своєму структурному підрозділі мають гуртожитки. В гуртожитках прироний газ використовується виключно для приготування їжі, підігріву води і не включає професійну та комерційну діяльність. Тобто, природний газ в гуртожитках використовується для власних побутових потреб його мешканців.

Відповідно до положень Закону України "Про ринок природного газу" побутовий споживач - фізична особа, яка придбаває природний газ з метою використання для власних побутових потреб, у тому числі для приготування їжу, підігріву води та опалення своїх жилих приміщень, що не включає професійну та комерційну діяльність. 

Навчальний заклад є юридичною особою, тому закупівля природного газу для потреб гуртожитків проводиться як закупівля юридичною особою і відповідно до положень чинного  Закону не може бути віднесена як закупівля для побутових споживачів.

У Зв'язку з цим, депутати пропонують внести зміни до Закону України "Про ринок природного газу" в частині віднесення закупівель природного газу назабезпечення життєдіяльності гуртожитків для категорії побутового споживання.

Закон і Бізнес

 


підбірка нормативно-правових актів, якими регулюються питання соціального захисту переселенців, надання їм різних видів пільг та державної допомоги.
Детальніше


Афоризми
Налоговое законодательство превратит всю нацию в счетоводов. Жизнь каждого гражданина становится бизнесом. По-моему, это едва ли не худшее толкование смысла жизни за всю историю. Человеческая жизнь - не бизнес.
Сол Беллоу. Герцог.

Відгуки і рекомендації
Андрей Мизовец,
президент ассоциации «Газовые трейдеры Украины»
Национальная правовая палата - это профессионалы, за которыми стоят реальные успешные проекты.
Детальніше


Як позначиться на результатах місцевих виборів введення мажоритарної системи?
Не змінить ситуацію
Склад рад стане "чистіше"
Необхідна змішана система виборів



Особистий кабінет

Логін
Пароль
 



  Надрукувати

© 2007-2008 Copyright Национальная Правовая Палата. Использование материалов данного сайта допускается только при наличии письменного разрешения
Разработка сайта - CodEX World Studio