На главную страницуФорумВопрос-ответКарта сайта
ПРО НАС СТРУКТУРА ПАЛАТИ ПАРТНЕРСТВО НОВИНИ СТАТТІ ЗАХОДИ КОНТАКТИ ВИБОРЧИЙ ПРОЦЕС ЛЮСТРАЦІЯ
Послуги Палати
Принципи надання послуг
Цінова політика
Перелік послуг
Cпецифіка наших послуг
Проекти
Відкриті проекти
Проекти з паролем
Департаменти
Департамент надро- і природокористування, аграрних і земельних відношень і нерухомості
Департамент фінансового, адміністративного, господарського, корпоративного, цивільного права і аудита
Департамент кримінального права і невідкладної правової допомоги
Департамент міжнародного і міжнародного економічного права
Департамент конституційного права та виборчого процесу
РЕГІОНАЛЬНІ ВІДДІЛЕННЯ
ON-LINE КОНСУЛЬТАЦІЇ
Оподаткування спадщини
Ордер адвоката
Чи правомірні вимоги МВС про обовязківість друкування заяв та талонів при реєстрації чи знятті з реєстрації місця проживання, інших правочинах?
Чи потрібно змінювати права при зміні прізвища?
Аренда земельного паю: юридичні тонкощі користування
Як отримати реєстрацію за місцем вашого фактичного проживання?
Процедура дематеріалізації випуску акцій: порядок проведення, строки та можливі труднощі
Як продати квартиру, в якій була зроблена самостійна перебудова?
Обіг наркотичних речовин: закон і порядок
Закони України
Укази та розпорядження Президента України
Постанови та Розпорядження Кабінету Міністрів України
Накази
Двосторонні міжнародні договори









Прийнято закон про створення Єдиного електронного держреєстру військовозобов'язаних

 Про це повідомляє Інформаційне управління Апарату ВРУ.

Закон регулює відносини в сфері державної реєстрації громадян України, котрі знаходяться в запасі для комплектування Збройних Сил України та іншихутворень відповідно законам України військових формувань на особливий період, а такожз для виконання робіт із забезпечення оборони держави, та осіб, приписаних до призовних дільниць (далі - військовозобов'язані (призовники)).

Відповідно Закону, основними завданнями Реєстру є: ведення військового обліку громадян України - військовозобов'язаних (призовників); планування та виконання заходів з мобілізації, призову на строкову військову службу, прийняття на військову службу за контрактом; інформаційне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, котрі мають право на пенсію, і членів сімей загиблих військовослужбовців відомостями відносно військового обліку.

основними принципами ведення реєстру є:

  • обов'язковість державної реєстрації - відомості про вйськовозобов'язаних (призовників), незалежно від місця їх проживання або перебування, підлягають внесенню в Реєстр;
  • повнота відомостей - держава гарантує повноту відомостей Реєстру військовозобов'язаних (призовників), їх коректність, а також ведення бази даних реєстру в єдиному форматі;
  • однократність внесення відомостей в Реєстр - військовозобов'язаний (призовник) може бути включений в Реєстр тільки один раз;
  • оновлення відомостей Реєстру - база даних Реєстру з встановленою періодичністю або за вимогою розпорядника Реєстру (внесення або видалення записів, зміни або уточнення даних у випадку іх зміни) оновляється в строки, встановлені діючим Законом;
  • захищеність Реєстру - держава гарантує захист бази даних Реєстру від несанкціонованого доступу та зловживанню доступом, незаконного виконистання відомостей реєстру, порушення цілісності бази даних реєстру, його апаратного або програмного забезпечення.

Законом встановлено, що: "До персональних даних військовозобов'язаного (призовника) відносяться відомості або сукупність відомостей про фізичну особу, за котрою вона може бути конкретно ідентифікована".

Закон встановлює гарантії захисту та безпеки персональних і службових даних військовозобов'язаних (призовників) і відповідальність за порушення вимог цього Закону.

Законом також викладена ч.1 ст.34 Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" в наступній редакції:
"1. персонально-якісний олік призовників і військовозобов'язаних передбачає облік відомостей (біографічні дані, стан здоров'я, результати співбесіди і т.п.) відносно призовників і військовозобов'язаних, котрі узагальнюються в особистих справах призовників або в облікових картках військовозобов'язаних і реєструються в Єдиному державному реєстрі військовозобов'язаних. Ведення персонально-якісного обліку покладається на районні (міські) воєні комісаріати".

Нагадаємо, Верховна Рада 14 березня в першому читанні прийняла за основу законопроект № 6172 про скасування подання е-декларацій мобілізованим і контрактника.

Судово-юридична online газета

 

 


підбірка нормативно-правових актів, якими регулюються питання соціального захисту переселенців, надання їм різних видів пільг та державної допомоги.
Детальніше


Афоризми
Дурные законы в хороших руках исполнителей - хороши; и самые лучшие законы в руках дурных исполнителей - вредны.
Фридрих Великий

Відгуки і рекомендації
Надія Беженар
директор ТОВ «Аудиторська компанія "Українська консалтингова група»
Не секрет, що багато в чому успіх компанії залежить від партнерських відносин. Звертаючись за правовою допомогою до фахівців Національної правової палати, ми довіряємо не лише рішення свого питання, а, в першу чергу, покладаємося на професіоналізм, гнучкий підхід до наших побажань і відповідальність у роботі.
Детальніше


Як позначиться на результатах місцевих виборів введення мажоритарної системи?
Не змінить ситуацію
Склад рад стане "чистіше"
Необхідна змішана система виборів



Особистий кабінет

Логін
Пароль
 



  Надрукувати

© 2007-2008 Copyright Национальная Правовая Палата. Использование материалов данного сайта допускается только при наличии письменного разрешения
Разработка сайта - CodEX World Studio