На главную страницуФорумВопрос-ответКарта сайта
ПРО НАС СТРУКТУРА ПАЛАТИ ПАРТНЕРСТВО НОВИНИ СТАТТІ ЗАХОДИ КОНТАКТИ ВИБОРЧИЙ ПРОЦЕС ЛЮСТРАЦІЯ
Послуги Палати
Принципи надання послуг
Цінова політика
Перелік послуг
Cпецифіка наших послуг
Проекти
Відкриті проекти
Проекти з паролем
Департаменти
Департамент надро- і природокористування, аграрних і земельних відношень і нерухомості
Департамент фінансового, адміністративного, господарського, корпоративного, цивільного права і аудита
Департамент кримінального права і невідкладної правової допомоги
Департамент міжнародного і міжнародного економічного права
Департамент конституційного права та виборчого процесу
РЕГІОНАЛЬНІ ВІДДІЛЕННЯ
ON-LINE КОНСУЛЬТАЦІЇ
Оподаткування спадщини
Ордер адвоката
Чи правомірні вимоги МВС про обовязківість друкування заяв та талонів при реєстрації чи знятті з реєстрації місця проживання, інших правочинах?
Чи потрібно змінювати права при зміні прізвища?
Аренда земельного паю: юридичні тонкощі користування
Як отримати реєстрацію за місцем вашого фактичного проживання?
Процедура дематеріалізації випуску акцій: порядок проведення, строки та можливі труднощі
Як продати квартиру, в якій була зроблена самостійна перебудова?
Обіг наркотичних речовин: закон і порядок
Закони України
Укази та розпорядження Президента України
Постанови та Розпорядження Кабінету Міністрів України
Накази
Двосторонні міжнародні договори









Спрощено митні процедури для бізнесу

 Бізнес зможе скоротити часові витрати на оформлення товарів за рахунок єдиного подання уніфікованого набору відомостей через "єдине вікно" на митниці.

Відповідний Закон "Про внесення змін до Митного кодексу України та деякі інші закони України відносно введення механізму "єдиного вікна" та оптимізації здійснення контрольних процедур при переміщенні товарів через митний кордон України" (проект №7010) прийнято на раннішньому засіданні Верховної Ради 6 вересня з урахуванням поправок Президента.

Цей Закон був прийнятий ще 5 липня, але Президент Петро Порошенко повернув його до Верховної Ради з пропозиціями. Голова держави висловив підтримку необхідності введення "єдиного вікна", але не підтримав окремі положення Закону, відповідно котрим спеціальні вагони для перевезення зерна віднесені до техніки та обладнання для агропромислового комплексу, на придбання котрих сільськогосподарським товаровиробникам надається державна підтримка. Президент вважає, що введена Законом держпідтримка на часткову компенсацію вартості закупівлі спецвагонів є несправедливою по відношенню до більшості сільськогосподарських товаровиробників, оскільки претендувати на таку держпідтримку зможуть переважно великі сільськогосподарські підприємства та запропонував виключити ці пункти із Закону.

Народні депутати підтримали законопроект з урахуванням поправок Президента  та прийняли його вцілому як Закон.

Закон покращує умови ведення ЗЕД, скорочує час для експортно-імпортних операцій та покращує інвестиційну привабливість України.

Зокрема, вносяться зміни до Митного кодексу відносно визначення терміну "механізм "єдиного вікна" та врегулювання порядку його реалізації. Зокрема, для взаємодії між декларантами та митними органами пропонується використовувати єдиний державний інформаційний веб-потал "Єдине вікно для міжнародної торгівлі".

Крім того, проект передбачає скасування необгрунтованих перешкод для експорту українських товарів, а також забезпечить скорочення кількості контролюючих органів на кордоні за рахунок:

- покладення на посадових осіб митних обов'язків з перевірки дозвільних документів, котрі на сьогоднішній день перевіряються особами Держекоінспекції;
- покладення на посадових осіб Держприкордонслужби обов'язків з перевірки рівня радіоактивного забруднення транспортних засобів та вантажів, що ввозяться на територію України, котрі на сьогоднішній день здійснюються Держекоінспекцією;

- скасування санітарно-епідеміологічного контролю товарів, що переміщуються через митний кордон, котрий на сьогоднішній день фактично зведений до отримання "висновку". При цьому санітарно-епідеміологічний наглад здійснюється на митній території України після митного оформлення товарів, що ввозяться на митну територію України.

Сайт "ЮРЛИГА"


підбірка нормативно-правових актів, якими регулюються питання соціального захисту переселенців, надання їм різних видів пільг та державної допомоги.
Детальніше


Афоризми
Закон могуч, но власть нужды сильнее.
В. Гете

Відгуки і рекомендації
"Перша торф'яна компанія"
«Национальная правовая палата» - это та команда профессионалов, с которой чувствуешь безопасность и поддержку при реализации любого нового бизнес-проекта.
Детальніше


Як позначиться на результатах місцевих виборів введення мажоритарної системи?
Не змінить ситуацію
Склад рад стане "чистіше"
Необхідна змішана система виборів



Особистий кабінет

Логін
Пароль
 



  Надрукувати

© 2007-2008 Copyright Национальная Правовая Палата. Использование материалов данного сайта допускается только при наличии письменного разрешения
Разработка сайта - CodEX World Studio