На главную страницуФорумВопрос-ответКарта сайта
ПРО НАС СТРУКТУРА ПАЛАТИ ПАРТНЕРСТВО НОВИНИ СТАТТІ ЗАХОДИ КОНТАКТИ ВИБОРЧИЙ ПРОЦЕС ЛЮСТРАЦІЯ
Послуги Палати
Принципи надання послуг
Цінова політика
Перелік послуг
Cпецифіка наших послуг
Проекти
Відкриті проекти
Проекти з паролем
Департаменти
Департамент надро- і природокористування, аграрних і земельних відношень і нерухомості
Департамент фінансового, адміністративного, господарського, корпоративного, цивільного права і аудита
Департамент кримінального права і невідкладної правової допомоги
Департамент міжнародного і міжнародного економічного права
Департамент конституційного права та виборчого процесу
РЕГІОНАЛЬНІ ВІДДІЛЕННЯ
ON-LINE КОНСУЛЬТАЦІЇ
Оподаткування спадщини
Ордер адвоката
Чи правомірні вимоги МВС про обовязківість друкування заяв та талонів при реєстрації чи знятті з реєстрації місця проживання, інших правочинах?
Чи потрібно змінювати права при зміні прізвища?
Аренда земельного паю: юридичні тонкощі користування
Як отримати реєстрацію за місцем вашого фактичного проживання?
Процедура дематеріалізації випуску акцій: порядок проведення, строки та можливі труднощі
Як продати квартиру, в якій була зроблена самостійна перебудова?
Обіг наркотичних речовин: закон і порядок
Закони України
Укази та розпорядження Президента України
Постанови та Розпорядження Кабінету Міністрів України
Накази
Двосторонні міжнародні договори









Акти, які наберуть чинності в грудні: на що звернути увагу

 1 грудня 

Указ Президента №851/2019 відносно розрахунків з підприємствами СНД

Україна виходить із Угоди про заходи із забезпечення покращення розрахунків між господарськими організаціями держав - учасників Співдружності незалежних держав. Указ набрав чинності 1 грудня 2019 року.

Закон №199-ІХ відносно порядку надання адміністративних послуг в сфері будівництва та створення Єдиної державної електронної системи в сфері будівництва набрав чинності 1 грудня 2019 року, крім визначених положень. Передбачається, що в Україні створять Єдину державну електронну систему в сфері будівництва у складі містобудівного кадастру. 

Багатостороння конвенція про виконання мір, що стосуються угод про оподаткування, з метою протидії розмиванню бази оподаткування та виведення прибутку з під оподаткування надрала чинності для України 1 грудня 2019 року. 

Неохідність укладення та ратифікації Багатосторонньої конвенції обумовлена тим, що з 1 січня 2019 року Україна приєдналась до Програми розширеної співпраці в рамках Організації економічної співпраці та розвитку (ОЕСР) та прийняла на себе обов'язок імплементувати мінімальний стандарт Плану дій для боротьби з розмиванням бази оподаткування та виведення прибутку із оподаткування (DEPS).

Закон №300-ІХ про внесення змін в Закон про публічні закупівлі у звязку із відокремленням діяльності із транспортування природного газу, котрий набрав чинності 1 грудня, передбачається, що з метою виконання встановлених  Законом "Про ринок природного загу" вимог по відокремленню та незалежності оператора ГТC в зобов'язаннях, котрі виникли на підставі договорів, укладених за результатами процедур закупівель, робіт та послуг, проведених замовником, котрий припинив існування діяльності із транспортування природного газу у зв'язку з виконанням вимог про від'єднання та незаллежності оператора ГТС, може одночасно здійснюватись заміна сторони.

Умовою є те, щоб новий замовник був сертифікований уповноваженим органом у відповідності з вимогами закону про від'єднання та незалежність та продовжує здійснювати відповідний вид господарської діяльності замість такого замовника. Заміна сторони в таких зобов'язаннях здіййснюється в порядку, встановленому нормами ЦК України.

7 грудня

Наказ Мінфіну від 26 листопада 2019 року №495 про новий класифікатор митниць

З 7 грудня 2019 року запрацює новий Класифікатор Державної митної служби України, її територіальних органів та іх струткурних підрозділів. Нагадаємо, ДФС було вирішено знову розділити на податкову та митну служби, а процес розділу ДФС почався з прийняттям урядової постанови №1200 ще в грудні 2018 року, котра набрала чинності 15 січня 2019 року. Керівником Державної податкової служби обрано заступника Міністра фінансів Сергія Верланова, а 8 травня  Уряд призначив його на цю посаду на 5 років з дати початку фактичного виконання обов'язків. Також 6 березня 2019 року Уряд погодив Положення про Державну податкову та Державну митну сужби. Кабмін призначив головою митної служби Максима Нефедова. 16 липня 2019 року Державна митна служба була зареєстрована як юридична особа в Єдиному державноу реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань. Кабмін погодив створення територіальрних органів Держмитслужби.

Відомості про реквізити всіх вищих, центральних та регіональних органів влади (адреса, телефони та прізвиза керівників), а також дані про історії створення органів влади можна дізнатись в модулі "Органи влади", котрий входить у склад Інформаційно-правових систем ЛІГА:ЗАКОН.

15 грудня

Постановою Кабміну від 12 червня 2019 року №498 приведено у відповідність із законодавством Технічний регламент мийних засобів.

18 грудня 

Закон від 2 жовтня 2019 №139-ІХ відносно удосконалення порядку ліцензування господарської діяльності набере чинності 18 грудня 2019 року. В законі визначається поняття "матеріально-технічна база" як сукупність засобів та/або місць здійснення виду господарської діяльності, котрі дають можливість здійснювати господарську діяльність, що підлягає ліцензуванню.

25 грудня 

Закон №102-ІХ відносно скорочення переліку видів господарської діяльності, яка підлягає ліцензуванню, набере чинності 25 грудня 2019 року. Із переліку господарської діяльності, що підлягає ліцензуванню, виключеня діяльність у сфері телекомунікацій.

Сайт "ЮРЛИГА"


підбірка нормативно-правових актів, якими регулюються питання соціального захисту переселенців, надання їм різних видів пільг та державної допомоги.
Детальніше


Афоризми
Судья - это говорящий закон, а закон - это немой судья.
Цицерон

Відгуки і рекомендації
Надія Беженар
директор ТОВ «Аудиторська компанія "Українська консалтингова група»
Не секрет, що багато в чому успіх компанії залежить від партнерських відносин. Звертаючись за правовою допомогою до фахівців Національної правової палати, ми довіряємо не лише рішення свого питання, а, в першу чергу, покладаємося на професіоналізм, гнучкий підхід до наших побажань і відповідальність у роботі.
Детальніше


Як позначиться на результатах місцевих виборів введення мажоритарної системи?
Не змінить ситуацію
Склад рад стане "чистіше"
Необхідна змішана система виборів



Особистий кабінет

Логін
Пароль
 



  Надрукувати

© 2007-2008 Copyright Национальная Правовая Палата. Использование материалов данного сайта допускается только при наличии письменного разрешения
Разработка сайта - CodEX World Studio