На главную страницуФорумВопрос-ответКарта сайта
ПРО НАС СТРУКТУРА ПАЛАТИ ПАРТНЕРСТВО НОВИНИ СТАТТІ ЗАХОДИ КОНТАКТИ ВИБОРЧИЙ ПРОЦЕС ЛЮСТРАЦІЯ
Послуги Палати
Принципи надання послуг
Цінова політика
Перелік послуг
Cпецифіка наших послуг
Проекти
Відкриті проекти
Проекти з паролем
Департаменти
Департамент надро- і природокористування, аграрних і земельних відношень і нерухомості
Департамент фінансового, адміністративного, господарського, корпоративного, цивільного права і аудита
Департамент кримінального права і невідкладної правової допомоги
Департамент міжнародного і міжнародного економічного права
Департамент конституційного права та виборчого процесу
РЕГІОНАЛЬНІ ВІДДІЛЕННЯ
ON-LINE КОНСУЛЬТАЦІЇ
Оподаткування спадщини
Ордер адвоката
Чи правомірні вимоги МВС про обовязківість друкування заяв та талонів при реєстрації чи знятті з реєстрації місця проживання, інших правочинах?
Чи потрібно змінювати права при зміні прізвища?
Аренда земельного паю: юридичні тонкощі користування
Як отримати реєстрацію за місцем вашого фактичного проживання?
Процедура дематеріалізації випуску акцій: порядок проведення, строки та можливі труднощі
Як продати квартиру, в якій була зроблена самостійна перебудова?
Обіг наркотичних речовин: закон і порядок
Закони України
Укази та розпорядження Президента України
Постанови та Розпорядження Кабінету Міністрів України
Накази
Двосторонні міжнародні договори









Держреєстраторам нададуть доступ до відомостей, що містяться на паперових носіях БТІ

 Уряд впроваджує експериментальний проект щодо отримання державними реєстраторами відомостей про держреєстрацію права власності на нерухоме майно, що знаходяться в розпорядженні комунальних підприємств БТІ на паперових носіях.


Відповідна постанова була підтримана на урядовому засіданні 28 квітня, повідомив Міністр юстиції Денис малюська.

Міністр роз'яснив, що це дозволить спростити реєстраційні процедури в сферах державної реєстрації нерухомості та обтяжень рухомого майна, а також забезпечить громадян і юридичних осіб зручними і доступними адміністративними послугами, в тому числі в електронній формі.

"Не дивлячись на те, що Державний реєстр речових прав містить великий обсяг інформації про зареєстровані речові права на нерухоме майно та на об'єкти незавершеного будівництва, про їх обтяження, про об'єкти та суб'єктів цих прав, в той же час відомості цього реєстру неповні, оскільки частина інформації знаходиться в розпорядженні підприємств БТІ на паперових носіях, адже до 1 січня 2013 року вони мали право здійснювати державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно. Тому отримання органами державної реєстрації прав та нотаріусами інформації, що зберігається в реєстрових книгах і реєстраційних справах, які формувалися підприємствами БТІ, вкрай необхідно для цілей належного проведення державної реєстрації прав та надання в повному обсязі інформації про речові права на нерухоме майно ", - зазначив Міністр юстиції .

У зв'язку з цим Міністерство юстиції спільно з Міністерством цифровий трансформації внесло пропозицію про реалізацію протягом 2021 - 2023 років експериментального проекту щодо отримання державним реєстратором прав на нерухоме майно за допомогою Державного реєстру речових прав на нерухоме майно відомостей про державну реєстрацію права власності на нерухоме майно, знаходяться в розпорядженні підприємств бюро технічної інвентаризації на паперових носіях.


Денис малюська уточнив, що отримання необхідних відомостей передбачається програмними засобами Державного реєстру прав, що зменшить кількість необхідних візитів заявника і позбавить його від необхідності збору документів у паперовій формі.

В цілому зміни передбачають:

- удосконалення правових механізмів подачі заяв і документів у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно, обтяжень рухомого майна в електронній формі, забезпечення доступу до результатів надання адміністративних послуг в цих сферах і отримання відомостей з Державного реєстру прав та Реєстру обтяжень рухомого майна;

- впровадження інформаційної взаємодії з Порталом "Дія" при наданні адміністративних послуг, а саме формування Порталом "Дія" платіжного документа і забезпечення сплати адміністративного збору; повідомлення власника нерухомого майна, користувача або обтяжувача про проведені реєстраційні дії; перевірку наявності відповідного статусу заявника в разі звільнення останнього від сплати адміністративного збору на підставі відомостей інформаційних систем державних органів, і т. п .;

- використання державним реєстратором необхідних відомостей про закінчену будівництвом об'єкті або об'єкті незавершеного будівництва, зокрема про їх технічної інвентаризації, про прийом в експлуатацію або про присвоєння адреси, отриманих виключно з Єдиної державної електронної системи в сфері будівництва;

- автоматизацію і контроль процесів проведення реєстраційних дій, зокрема автоматичне внесення відомостей про нерухоме майно на підставі відомостей, отриманих з Державного земельного кадастру та Єдиної державної електронної системи в сфері будівництва, контроль за внесенням відомостей про речові права на нерухоме майно, обтяження таких прав.

Сайт ЮРЛИГА

підбірка нормативно-правових актів, якими регулюються питання соціального захисту переселенців, надання їм різних видів пільг та державної допомоги.
Детальніше


Афоризми
Правительство, издавая законы и устанавливая налоги, подобно врачу, который должен при лечении избирать наименьшее зло.
И. Бентам (1748-1832),Английский философ, социолог, юрист

Відгуки і рекомендації
Андрей Мизовец,
президент ассоциации «Газовые трейдеры Украины»
Национальная правовая палата - это профессионалы, за которыми стоят реальные успешные проекты.
Детальніше


Як позначиться на результатах місцевих виборів введення мажоритарної системи?
Не змінить ситуацію
Склад рад стане "чистіше"
Необхідна змішана система виборів



Особистий кабінет

Логін
Пароль
 



  Надрукувати

© 2007-2008 Copyright Национальная Правовая Палата. Использование материалов данного сайта допускается только при наличии письменного разрешения
Разработка сайта - CodEX World Studio