Закон від 22 липня 2014 № 1602-VII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо харчових продуктів» набув чинності 20 вересня 2015.
Мета Закону - гармонізація законодавства України із законодавством ЄС у сфері безпеки та якості харчових продуктів, забезпечення високого рівня захисту здоров'я людей та інтересів споживачів, а також створення прозорих умов ведення господарської діяльності, підвищення конкурентоспроможності вітчизняних харчових продуктів і зменшення їх ціни.
Передбачається:
- Уточнення термінології, видів правопорушень та адекватності міри покарання,
- Створення єдиного контролюючого органу у сфері безпеки харчових продуктів (Держпродспоживслужба),
- Скасування дозвільних документів і процедур, які відсутні в ЄС,
- Впровадження європейських принципів регулювання ГМО, зокрема, в частині реєстрації джерел ГМО, а не продуктів, вироблених з них.
Згідно зі змінами, діє нова редакція Закону «Про безпечність та якість харчових продуктів» під назвою «Про основні принципи та вимоги до безпеки і якості харчових продуктів».
Сайт "ЮРЛИГА"
Адрес этой страницы: http://npp.com.ua/news/3294.html