Тарас Кутовий запропонував впровадити продаж прав оренди на землю

 "Я не бачу можливості цим парламентом проголосувати прямий продаж землі через популізм депутатів. Сьогодні це не популярно, оскільки популісти, в очікуванні наступних виборів, обов'язково візьмуть тему продажу землі на озброєння і лякатимуть населення страшилками - "Вашу землю хочуть забрати за 50$". Тому я пропоную впровадити продаж прав оренди на землю", - сказав Кутовий.

За словами Міністра, вартість права власності на землю не складатиме суми меншої за вартість прав оренди. "Якщо є обіг прав оренди і він сьогодні коштує $1000 або $2000, за гектар, то вже коню зрозуміло, що право власності дешевше  не буде", - зазначив очільник Мінагрополітики.

Відповідаючи на запитання журналістів стосовно того, що Міжнародний валютний фонд  наполягав саме на продажу землі, Тарас Кутовий повідомив, що особисто спілкувався з МВФ, який погодився на варіант продажу прав оренди. "Я їм пояснив, що краще зробити один метровий крок, ніж замахнутися на триметровий і залишитися без результатів", - додав керівник аграрного відомства.

Мінагрополітики


Адрес этой страницы: http://npp.com.ua/news/3676.html

 - .  Rambler's Top100