Для мінімізації рейдерства потрібні зміни законодавства - Мін'юст

 Про це виданню "Закон і Бізнес" повідомили в Міністерстві юстиції України.

Зокрема, в Міністерстві відмітили, що передача функцій реєстрації органам місцевого самоврядування, нотаріусам та акредитованим суб'єктам допомогла знищити передумови для хабарництва та покращити якість надання адміністративних послуг.

"Тепер завдяки цій реформі місцеві бюджети наповнились сумою більше 70 мільйонів гривень, кількість реєстраторів збільшилась з 2 тисяч до 10 тисяч. Новий інститут - Комісія з питань розгляду скарг в сфері державної реєстрації активно протидіє незаконним захопленням приватної власності та доказує свою ефективність", - зазначив заступник міністра юстиції Павло Мороз.

Але для цього, щоб привести проблему рейдерства до мінімально можливого показника, в Мін'юсті вважають необхідним внести ряд змін в законодавство.

На засіданні робочої  групи дискусію викликало питання відносно звуження принципу екстериторіальності і позбавлення нотаріусів свідоцтва за неправомірні реєстраційні дії. Вцілому підтримані ініціативи Міністерства юстиції відносно нотаріального засвідчення документів про перехід корпоративних прав; можливості отримання свідоцтва про право власності на об'єкт нерухомості на бланку (дані про видачу такого свідоцтва повинні бути внесені в Реєстр); посилення кримінальної відповідальності за рейдерство (заявника та реєстратора) і т.д.

"Ми вивчили громадську думку та,  базуючись на положеннях наших громадян, підготовили ключові зміни в законодавство", - підвів підсумки Павло Мороз.

Закон і Бізнес


Адрес этой страницы: http://npp.com.ua/news/3680.html

 - .  Rambler's Top100