Набрав чинності держстандарт соцпослуги по супроводу при працевлаштуванні

 Сьогодні, 11 листопада набрав чинності наказ Мінсоцполітики від 21.09.2016 № 1044 про затвердження Державного стандарту соціальної послуги соціального супроводження при працевлаштуванні та на робочому місці.

Даний стандарт застосовується для організації надання такої послуги громадянам, котрі не здатні на рівних умовах конкурувати на ринку праці, знаходяться у складних життєвих обставинах, бажають працевлаштуватись і вимагають соціального супроводження.

Соцпослуга надається безоплатно, за плату або зі встановленою диференційованою платою у відповідності із законодавством.

Суб'єкти, що надають дану соцпослугу - підприємства, установи, організації, установи суб'єктів, що надабть соцпослуги.

Підставою для отримання соцпослуги являється письмове звернення (заява) потенційного отримувача або його законного представника в підрозділи з питань соцзахисту населення. Визначаються індивідуальні потреби отримувача соцпослуги, розробляється індивідуальний план, з отримувачем укладається договір про надання соціальної послуги.

В рамках соцпослуги передбачені основні заходи:

- регулярні зустрічі з отримувачем, відвідування на робочому місці;

- сприяння в адаптації отримувача до виконання запропонованої роботи, пристосування робочого місця;

- навчання отримувача, розвиток трудових і соціальних навиків;

- психологічне консультування і т.д.

Припиняється надання даної соцпослуги, зокрема, якщо цілі супроводження досягаються, отримувач звільняється за власним бажанням, отримувач працює більше шести місяців.

Сайт "ЮРЛИГА"


Адрес этой страницы: http://npp.com.ua/news/3745.html

 - .  Rambler's Top100