Учасникам судово процесу хочуть дозволити онлайн-ознайомлення з матеріалами справи

 Для того, щоб кожна сторона судового процесу отримала спрощений доступ до матеріалів справи в електронному вигляді, пропонується ввести новий сервіс - електронну систему "Персональний онлайн кабінет". Пропонується можливість копіювання, друку та зберігання матеріалів.

Особливо актуальні такі зміни будуть для кримінального процесу. Особи, що утримуються в установах попереднього ув'язнення та виконання покарань, зможуть знайомитись з матеріалами справи/провадження (крім матеріалів, котрі розглядаються в закритому судовому засіданні) через таку онлайн-систему безпосередньо в цьому закладі, що значно підвищить ефективність їх підготовки до розгляду справи в суді.

Зміни в КПК, ЦПК, ГПК та КАС пропонується внести законопроектом № 5498 про створення в судах електронної системи "Персональний оналйн кабінет".

При цьому за подання в суд заяви про отримання права онлайн-доступу до матеріалів справи пропонується встановити судовий збір 1,5% МЗП.

Пропонується, що працівники апарату відповідного суду будуть вносити в систему всі без виключення процесуальні документи (включаючи судові рішення), технічні записи, відео-аудіо записи.

Автор проекту (нардеб Ю. Македон, БПП) вважає, що на створення ситеми потрібно близько 91 млн грн, але держбюджет отримає надходженя від судового збору, а також будуть економитись держкошти на доставку осіб в суд для їх ознайомлення з матеріалами справи, на отримання копій процесуальних документів, техніного запису судового засідання і т.д.

Сайт "ЮРЛИГА"


Адрес этой страницы: http://npp.com.ua/news/3759.html

 - .  Rambler's Top100