Партіям доведеться повернути невикористані бюджетні кошти

 Запропоновано фінансувати за рахунок коштів державного бюджету статутну діяльність політичних партій:
- оплату праці працівників статутних органів партії, її місцевих організацій;
- проведення зовнішнього незалежного фінансового адиту;
- інші форми забезпечення діяльності.

Отримані кошти потрібно використати до кінця бюджетного року, протягом котрого вони перераховані. Невикористані кошти після завершення бюджетного року перераховуються в державний бюджет.

Також пропонується передбачити, що рішення про розподілення бюджетних коштів приймається національним агентством запобігання коріпції щоквартально. При цьому сума фінансування в наступному кварталі збільшується на 10%, якщо від цієї партії були обрані, отримали повноваження та являються членами депутатської фракції в ВР народні депутати, серед котрих кількість представників однієї статі не перевищує дві третіх від загального числа обраних від цієї партії депутатів, котрі являються членами відповідної депутатської фракції станом на день, що передує дню прийняття рішення про розподілення бюджетних коштів.

У випадку, якщо політична партія протягом року набуває або втрачає право на державне фінансування статутної діяльності, сума коштів, що виділяється з бюджету, повинна бути пропорційна кількості днів у відповідному календарному році, протягом котрих ця партія мала право на фінансування.

Крім того, пропонується визначити, що політична партія, котра була суб'єктом виборчого процесу на виборах Президента, виборах народних депутатів або приймала участь в чергових або позачергових місцевих виборів та отримує державне фінансування, зобов'язана пройти зовнішній незалежний фінансовий аудит звітності про майно, доходи, витрати та зобов'язання фінансового характеру в рік, наступний за роком проведення таких виборів або отримання державного фінансування.

Комітет з питань правової політики та правосуддя рекомендував прийняти за основу відповідний законопроект №5446 "Про внесення змін до Закону "Про політичні партії в Україні" відносно удосконалення порядку державного фінансування політичних партій".

Сайт "ЮРЛИГА"


Адрес этой страницы: http://npp.com.ua/news/3807.html

 - .  Rambler's Top100