Найближчими місяцями Уряд презентує нову пенсійну реформу, що забезпечить справедливість, підвищення пенсій та скорочення дефіциту пенсійного фонду, - Прем'єр-міністр

 Протягом найближчих місяців Уряд презентує нову пенсійну систему України, яка буде базуватися на справедливості, передбачатиме підвищення пенсій та дозволить скоротити дефіцит Пенсійного фонду. Про це повідомив Прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час засідання колегії Міністерства соціальної політики України у четвер.

"Цього року буквально за декілька місяців Уряд презентує нову пенсійну систему України, яка буде базуватися виключно на справедливосі, і ця рефома буде включати у себе у тому числі підвищення пенсій. Ми вважаємо, що на сьогодні наше завдання і обов'язок - зробити все для того, щоб пенсійна система почала боротьбу з дефіцитом," - Заявив Прем'єр-міністр.

На сьогодні дефіцит Пенсійного фонду становить більше 140 млрд грн при цьому більше 80 пенсіонерів живуть у бідності, зазначив Глава Уряду.

"Зміна цієї системи дасть можливість відновити справедливість, зменшити дефіцит, а в середньостроковій перспективі взагалі його побороти. Усі зменшення дефіциту будуть інвестовані у якість життя українських громадян", - зауважив він.

"Людина, яка вийшла на пенсію, має бути на мінімальному рівні забезпечена належним чином, щоб не потрапити у тотальну бідність. Найголовніше - нам треба побороти бідність у нашій країні", - наголосив Володимир Гройсман.

Говорячи про кроки щодо забезпечення справедливості у соціальній сфері, він зауважив, що одним з завдань Уряду у цьому напрямку є те, "щоб працююча людина отримала достойну заробітну плату".

З цією метою з 1 січня 2017 року Уряд вдвічі збільшив мінімальну заробітну плату. Завдяки цьому рішенню 4 млн українських громадян отримали підвищену заробітну плату, зазначив Прем'єр-міністр.

Підвищення мінімальної заробітної плати також стимулювало позитивні зміни у приватному секторі, зокрема щодо детінізації та реального підвищення заробітних плат, наголосив він.

Глава Уряду зауважив, що збільшення соціальних стандартів є наслідком розвитку національної економіки.

"Логіка полягає у тому, що через розвиток національної економіки ми можемо акумулювати достатні ресурси для того, щоб провести необхідні зміни і реформи, спрямовані на одне завдання: маємо акумулювати ресурси, кошти у якість життя українських громадян. Це головне наше завдання сьогодення - стати сильними економічними і соціально справедливими", - підкреслив Прем'єр-міністр.

Урядовий портал


Адрес этой страницы: http://npp.com.ua/news/3808.html

 - .  Rambler's Top100