Держреєстратори отримають електронний доступ до реєстру документів про будівельні роботи

Передбачено інформаційну взаємодію між Державним реєстром речових прав на нерухоме майно та Єдиним реєстром документів, що дають право на виконання підготовчих та будівельних робіт і таких, що засвідчують приймання в експлуатацію завершених будівництвом об'єктів, відомостей про повернення на доопрацювання, відмову у видачі, скасуванні та анулюванні вказаних документів.
Інформація передається технічним адміністратором Державного реєстру прав та Державної архітектурно-будівельної інспекції в електронному вигляді. 
Інормація захищається засобами криптографічного захисту, що має сертифікат відповідності або позитивний експертний висновок за результатами державної експертизи в сфері криптографічного захисту інформації.
Для отримання інформації з Єдиного реєстру документів держреєстратор формує запит за типом та номером відповідного документа через Державний реєстр прав. Запит передається техадміністратором Державного реєстру прав в Єдиний реєстр документів.
Державна архітектурно-будівельна інспекція в режимі реального часу передає в Державний реєстр прав відомості про документ при його наявності в Єдиному реєстрі документів. Технічний адміністратор забезпечує держреєстратору прав доступ до отриманих відомостей.
Структура та формат інформаційних файлів, що передаються та приймаються в порядку інформаційної взаємодії, процедури взаємодії інформаційних систем і зміни в них визначаються Міністерством юстиції і Державною архітектурно-біудівельною інспекцією.
Інформаційні файли повинні містити повну актуальну інформацію про документ.
У випадку відсутності документа в Єдиному реєстрі документів за критеріями, вказаними в пошуковому запиті, формується та передається повідомлення про відсутність вказаного документа.
Порядок інформаційної взаємодії між Державним реєстром речових прав на нерухоме майно і єдиним реєстром документів, що дають право підготовчих та будівельних робіт і таки що засвідчують приймання в експлуатацію завершених будівництвом об'єктів, відомостей про повернення на доопрацювання, відмову у видачі, скасування та анулювання вказаних документів, затверджений спільним наказом Мін'юсту і Мінрегіону від 27 лютого 2017 року № 675/5/37, набрав чинності сьогодні, 15 березня.

Сайт "ЮРЛИГА"


Адрес этой страницы: http://npp.com.ua/news/3815.html

 - .  Rambler's Top100