Прийнято закон про створення Єдиного електронного держреєстру військовозобов'язаних

 Про це повідомляє Інформаційне управління Апарату ВРУ.

Закон регулює відносини в сфері державної реєстрації громадян України, котрі знаходяться в запасі для комплектування Збройних Сил України та іншихутворень відповідно законам України військових формувань на особливий період, а такожз для виконання робіт із забезпечення оборони держави, та осіб, приписаних до призовних дільниць (далі - військовозобов'язані (призовники)).

Відповідно Закону, основними завданнями Реєстру є: ведення військового обліку громадян України - військовозобов'язаних (призовників); планування та виконання заходів з мобілізації, призову на строкову військову службу, прийняття на військову службу за контрактом; інформаційне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, котрі мають право на пенсію, і членів сімей загиблих військовослужбовців відомостями відносно військового обліку.

основними принципами ведення реєстру є:

Законом встановлено, що: "До персональних даних військовозобов'язаного (призовника) відносяться відомості або сукупність відомостей про фізичну особу, за котрою вона може бути конкретно ідентифікована".

Закон встановлює гарантії захисту та безпеки персональних і службових даних військовозобов'язаних (призовників) і відповідальність за порушення вимог цього Закону.

Законом також викладена ч.1 ст.34 Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" в наступній редакції:
"1. персонально-якісний олік призовників і військовозобов'язаних передбачає облік відомостей (біографічні дані, стан здоров'я, результати співбесіди і т.п.) відносно призовників і військовозобов'язаних, котрі узагальнюються в особистих справах призовників або в облікових картках військовозобов'язаних і реєструються в Єдиному державному реєстрі військовозобов'язаних. Ведення персонально-якісного обліку покладається на районні (міські) воєні комісаріати".

Нагадаємо, Верховна Рада 14 березня в першому читанні прийняла за основу законопроект № 6172 про скасування подання е-декларацій мобілізованим і контрактника.

Судово-юридична online газета

 

 


Адрес этой страницы: http://npp.com.ua/news/3820.html

 - .  Rambler's Top100