З липня почнуть штрафувати за вимогу печатки

 Використання печатки в господарській діяльності - виключне право, а не обов'язок суб'єкта господарювання. Саме так ця норма доповнює текст ст. 58 прим 1 ГК.

Відтиск печатки не може бути обов'язковим реквізитом будь-якого документа, котрий подається в державний орган. Копія документа вважається засвідченою, якщо на даній копії поставлений підпис уповноваженої особи такого суб'єкта господарювання або особистий підпис ФОП.

Орган державної влади або орган місцевого самоврядування не вправі вимагати від суб'єкта господарювання відтиску печатки на документі або нотаріального засвідчення копії документа (у випадку, якщо останнє не встановлено законом). Ця вимога тягне за собою накладення штрафу від 50 до 100 НМДГ (850-1700 грн).

Закон № 1982-VIII "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України відносно використання печаток юридичними особами і фізичними особами-підприємцями" опубліковано в "Голосі України" №71 за 19 квітня і набирає чинності через три місяці після опублікування, тобто 19 липня 2017 року.

Сайт "ЮРЛИГА"


Адрес этой страницы: http://npp.com.ua/news/3831.html

 - .  Rambler's Top100