Як визначати митну вартість товару?

 Митна вартість визначається декларантом самостійно, в тому числі за результатами консультацій з органом доходів і зборів, і заявляється ним під час декларування товарів.

Підтвердження заявленої митної вартості товарів проводяться виключно на підстві наданих документів, в тому числі  додаткових, і належного обгрунтування визначення митної вартості.

Органи доходів і зборів перевіряють числове значення заявленої митної вартості на підставі документів, наданих декларантом добровільно або на вимогу митників.

За результатами здійсненого контролю правильності визначення митної вартості поставки товару, орган доходів і зборів визнає заявлену вартість або  приймає письмове рішення про її коригування.

У випадку згоди з рішенням органу доходів і зборів, декларант може випустити товари в обіг, сплативши митний платіж відповідно заявленій митній вартості. Якщо декларант не згоден з прийнятим рішенням про коригування митної вартості, він може використати своє право на випуск товарів у вільний обіг, надавши гарантії, передбачені ч.7 ст.55 ПК.

Існує ще один метод визначення митної вартості. Ним можна скористатись при наявності підстав, котрий унеможливлює застосування методу визначення митної вартості за ціною товару у відношенні імпортованих товарів. При цьому митницею не виноситься рішення про  коригування митної вартості товару. 

Порядок визначення митної вартості товару роз'яснений в листі ДФС від 10 травня 2017 року №11475/7/99-99-02-01-17.

Сайт "ЮРЛИГА"


Адрес этой страницы: http://npp.com.ua/news/3849.html

 - .  Rambler's Top100