Офіцерів запасу призовуть на військову службу

 Міністр оборони Степан Полторак підписав наказ, що визначає умови призову на військову службу офіцерів запасу, що закінчили військові кафедри вузів України і отримавших первинні офіцерські звання.

На строкову офіцерську службу можуть бути призвані особи до 43 років, котрі пройшли повний курс військової підготовки за програмою підготовки офіцерів запасу, що закінчили військові кафедри, мають вищу освіту не нижче бакалавра та котрим присвоєно первинне офіцерське звання.

Строк військової служби за призовом для осіб офіцерського складу - 18 місяців.

Офіцери запасу спочатку пройдуть трьохмісячні курси перепідготовки, після чого зможуть зайняти відповідні посади в частинах.

Особи, які отримали повістки з військоматів, зобов'язані у вказаний строк  прибути на пункти зборів для проходження служби. У випадку неявки без поважних причин, які підтверджуються документально, громадяни будуть нести відповідальність, встановлену законом. Відстрочку можуть надати для отримання освіти, продовження трудової дільності, за станом здоров'я або за сімейними обставинами.

За словами генерал-лейтенанта Артура Артеменко, офіцери запасу будуть проходити службу за межами АТО. Притягнути до служби в АТО їх можуть в добровільному порядку і після укладення відповідного контракту.

Наказ буде направлений в Міністерство юстиції для реєстрації та набрання чинності після опублікування.

Сайт "ЮРЛИГА"


Адрес этой страницы: http://npp.com.ua/news/3853.html

 - .  Rambler's Top100