Держава не буде регулювати ціна на продукти

 Скасовано державне цінове регулювання на ряд товарів і послуг.

Зокрема, держава більше не буде контролювати:
- граничні торгові надбавки до оптових цін виробника на муку, хліб, макаронні вироби, крупи, цукор, телятину, свинину, м'ясо птиці, варену ковбасу, молоко, сир, сметану, вершкове масло, соняшникове масло, курячі яйця;
- граничний рівень рентабельності та торгові надбавки на дитяче харчування;
- граничний розмір плати за послуги, що надаються в торгових об'єктах, на ринках з продажу продовольчих та непродовольчих товарів;
- граничний рівень цін, нормативи рентабельності за надання в оренду торгових приміщень, торгово-технологічного та холожильного обладнання в торгових об'єктах, на ринках з продажу продовольчих та непродовольчих товарів.

Таким чином, планується знизити адміністративний тиск на бізнес та усунути надмірне втручання держави в економічні процеси. Крім того, зміни будуть сприяти розвитку конкуренції та дебюрократизації у сфері ціноутворення.

Також скасовано обов'язок виробників продовольчих товарів подавати Держспоживслужбі обгрунтування змін оптово-відпускних цін на продукцію.

Державний контроль ціноутворення скасовано постановою Кабміну від 7 червня 2017 року №394, котра набрала чинності 1 липня.

Сайт "ЮРЛИГА"


Адрес этой страницы: http://npp.com.ua/news/3862.html

 - .  Rambler's Top100