На території України з'явився перший мобільний центр надання адмінпослуг

 "Реформа децентралізації -  це впершу чергу - розвиток людського потенціалу. Невід'ємна складова цього розвитку являється наближення послуг до людини та надання якісних сервісів. В тому числі і адміністративних послуг. Центри надання анміністративних послуг є обличчям влади в громадах. Тому розвиток системи ЦНАП є маркером успішності реформи", - підкреслив Генадій Зубко.

Віце-прем'єр відмітив, що вже сьогодні впроваджується маршрутна карта по створенню розгалуженої мережі ЦНАП по всій території України з відповідною доступністю у часі. "Це є нашим загальним з міжнародними партнерами планом на найближчі три роки. Саме в таких центрах українці зможуть спілкуватися з владою через прозорі офіси, уникаючи спілкування з чиновниками", - розповів Генадій Зубко.

Програма "U-LEAD з Європою" разом із громадою вперше реалізувала модель організації надання анміністративних послуг у форматі "мобільного офісу". Тепер працівники ЦНАП регулярно відвідуватимуть жителів віддалених населених пунктів: протягом тижня передбачено 5 маршрутів, котрі покривають 20 населених пунктів. Завдяки мобільному ЦНАП більше 8000 жителів віддалених населених пунктів Славутської громади, в тому числі пенсіонери та люди з інвалідністю, отримають якісний доступ до адмінпослуг.

"Вдячність партнерам по Програмі "U-LEAD з Європою" за підтримку реформи та всесторонню допомогу в реалізації планів з розвитку мережі ЦНАП в громадах. Зокрема, за пошук та реалізацію нестандартних рішень, таких як "ЦНАП на колесах", - підкреслив чиновник.

Нагадаємо, що в рамках направлення на покращення якості місцевих послуг Програми "U-LEAD з Європою" заплановано відкриття 26 ЦНАП в ОТГ України. Кращі практикистворення та покращення якості надання адміністративних послуг в ОТГ, котрі зараз напрацьовуються та впроваджуються в 26 громад пілотної фази, будуть застосовані до всіх ЦНАП, що відкриються або покращать роботу в рамках наступної фази Програми. Це приблизно 600 центрів до кінця 2020 року.

Перший в Україні мобільний ЦНАП - це спеціальний автомобіль, повністю обладнаний місцями для двох адміністраторів та трьох відвідувачів, надає 80 послуг у форматі "єдиного вікна" безпосередньо в селищах та селах. В мобільному ЦНАП надаються найпопулярніші для жителів громади послуг, передбачена можливість  встановлення паспортного обладнання, працює термінал для розрахунків платіжною карткою. Плата за надання послуги буде надходити до бюджету громади.

Юридична Практика
газета українських юристів


Адрес этой страницы: http://npp.com.ua/news/3916.html

 - .  Rambler's Top100