В Україні запрацював сервіс з електронної реєстрації земельної ділянки

 Сервіс з електронної реєстрації земельної ділянки, який протягом року в форматі пілоту відпрацьовувався в Чернігівській області, розповсюджено на всю Україну. Про це повідомив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк на своїй сторінці в Facebook.

"Новий функціонал дозволяє сертифікованим інженерам-землевпорядникам подавати заявку на реєстрацію ділянки онлайн та є частиною стратегії clerk-free, яка останні три роки запроваджується в сфері земельних відносин. Тобто тепер (звичайно за умови бездоганно оформлених відсканованих документів, завірених електронним цифровим підписом землевпорядника) кадастровий реєстратор не зможе відмовити в прийнятті документів та реєстрації ділянки за надуманими (корупційними) приводами, що було можливе при фізичній подачі документів" - написав він.

Мартинюк зазначив, що онлайн заявка на реєстрацію ділянки одразу відображається в системі, і у кадастрового реєстратора вмикається зворотній відлік терміну, який відведений законодавством на внесення відомостей до Державного земельного кадастру - 14 днів.

Довідково: щорічно в кадастрі реєструється біля 1 млн ділянок або 3500-5000 на добу.

Нагадаємо, Міністерство юстиції, Міністерство аграрної політики та продовольства, Державне агентство з питань електронного урядування та Фонд Східна Європа презентували нову електронну послугу з реєстрації договорів оренди земель сільськогосподарського призначення у режимі онлайн.

Протокол
юридичний інтернет-ресурс


Адрес этой страницы: http://npp.com.ua/news/3924.html

 - .  Rambler's Top100