Змінився порядок розгляду скарг в сфері держреєстрації

 Уряд врегулював механізм виконання судових рішень за результатами оскарження рішень, дій або бездіяльності Мін'юсту та його територіальних органів в сфері державної реєстрації. 

Зокрема, передбачено, що у випадку скасування судом рішення Мін'юсту про задоволення сарги або про відмову з розгляді скарги, в тому числі без розгляду її по суті, Мін'юст не пізніше 5 робочих днів приймає рішення у формі наказу про скасування свого рішення.

Відповідний наказ Мін'юсту у випадку скасування рішення про відмову в розгляді скарги, в тому числі без розгляду її по суті, виконується суб'єктом розгляду скарг не пізніше наступного робочого дня з дати його прийняття. Скарга повинна бути розглянута повторно у відповідності із законами.

Крім того, якщо після задоволення Мін'юстом скарги і внесення відповідного запису в реєстри, в таких реєстрах проведені інші реєстраційні дії, держреєстратор вносить записи виключно при наявності судового рішення, котрим вирішено питання відносно правового статусу таких реєстраційних дій.

Також встановлено, що до розгляду скарги, поданої у відповідності із Законом "Про звернення громадян", якщо вимагається отримати додаткову інформацію по суті (роз'яснення державного реєстратора/суб'єкта державної реєстрації, копії документів, на підставі котрих проведені реєстраційні дії), за ініціативою Мін'юсту можуть залучатись його територіальні органи.

Відповідні зміни передбачені постановою Кабміну від 20 грудня 2017 року №1025, котра набрала чинності 4 січня 2018 року.

Сайт "ЮРЛИГА"


Адрес этой страницы: http://npp.com.ua/news/3931.html

 - .  Rambler's Top100