Законопроект про адвокатуру направлено Президенту

 Рада з питань судової реформи при Президенті на засіданні 17 лютого закінчила достатньо бурхливі обговорення нової редакції проекта про внесення змін в Закон про адвокатуру і адвокатську діяльність.

Проект затверджено і направлено Президенту. Запропонований законопроект повинен бути розглянутий та внесений в Парламент.

Нагадаємо, передбачені зміни в регулюванні допуску до професії і адвокатського самоврядування.

Так, відповідна норма, відповідно котрій до 1 березня 2022 особи з вищою юридичною освітою ступеня магістра (або прирівненого до нього) і на дату набрання чинноті Закону, що мають не менше 5 років стажу роботи в області права можуть отримати статус адвоката, клавши письмовий анонімний тест. Їм не потрібно буде проходити стажування та працювати помічником адвоката (стажером).

Такий спрощений допуск до професії передбачений для: 

1) юриста, юрисконсульта, головного юрисконсульта, начальника юридичного відділу, іншої аналогічної посади в органах державної влади, органах місцевого самоврядування, підприємствах, установах та організаціях незалежно від форм власності;

2) прокурора, слідчого, нотаріуса;

3) помічника судді, помічника нотаріуса;

4) педагогічного або науково-педагогічного працівника, що здійснює навчання, виховання та професійну підготовку в вузах або вузах післядипломної освіти;

5) в науково-дослідних закладах.

Відмітимо, що кінцевий текст узгодженої редакції проекта поки що не опублікований.

Сайт "ЮРЛИГА"


Адрес этой страницы: http://npp.com.ua/news/3943.html

 - .  Rambler's Top100