Рада прийняла закон про колективну власність на землю

 Повідомляється, що велике значення документа підкреслив голова підкомітету з питань земельних відносин комітету ВР з питань аграрної політики та земельних відносин, представник групи "Відродження" Олег Кулинич.

"Ми нарешті врегулювали питання колективної власності, - у нас такої землі близько мільйона гектарів та вона практично зараз не належить нікому, і тому її ніхто не використовує офіційно, а неофіційно викорисовують. У нас місцеві буджети втрачають величезні кошти і тому в цьому законопроекті ми якраз прописуємо чіткий механізм переходу цієї землі в комунальну власність", - заявив Кулинич.

З його слів, під час доопрацювання законопроекту до другого читання врахували практично всі пропозиції нардепів.

"Також ми врегулювали дуже важливу проблему, це проблема шахів. Ми даємо чіткий механізм наведення порядку в межах одного поля, де будуть збалансовані всі права і власника невеликої земельної ділянки, і великої, і орендатора", - відмітив представник профільного комітету.

Відомо, що даний законопроект пропонує визнати комунальною власністю тергромад землі колективної власності ліквідованих с/г підприємств.

Також визначається порядок інвентаризації масиву земель Держкадастру. В процесі мають намір виправити помилки кадастру відносно розташованих в межах масиву земель; сформувати земельні ділянки "незатребуваних" паїв та ділянок під польовими дорогами; внести в кадастр відомості про межі масиву земельс/г призначення.

Документ дозволяє обмін с/г землями, якщо різниця у вартості складає до 10%. також можна обмінюватись орендованими земельними ділянками - про це укладається окремий договір. 

Замальні ділянки під проектними польовими дорогами пропонують передати тому, хто використовує більше 75% площі масиву.

Протокол
юридичний інтернет-ресурс


Адрес этой страницы: http://npp.com.ua/news/3968.html

 - .  Rambler's Top100