Рада змінила порядок доведення до відома населення законів

 Народні депутати підтримали новий порядок доведення до відома населення прийнятих нормативно-правових актів, з чим відповідно Конституції зв'язано їх набрання чинності.

Відповідний Закон "Про внесення змін до деяких законів України відносно забезпечення офіційного оприлюднення законів України та інших нормативно-правових актів" (проект №6518) прийнято на засіданні Верховної Ради 2 жовтня.

Документом встановлено, що доведення до відома населення законів України та інших нормативно-правових актів здійснюється шляхом їх:

1) офіційного оприлюднення (опублікування) у відповідності з законом державними друкованими засобами масової інформації та офіційними друкованими виданнями (офіційними виданнями);

2) освітлення аудіовізуальними ЗМІ;

3) розміщення на офіційних сайтах органів державної влади та органів місцевого самоврядування;

4) розміщення іншим способом, визначеним законом.

Зміни передбачені у зв'язку з роздержавленням газет "Голос України" та "Урядовий кур'єр" без права їх перетворення в офіційні другованні видання. Тому і пропонується не розповсюджувати дію Закону "Про реформування державних та комунальних друкованих засобів масової інформації" на ці газети.

Також передбачено, що публікація законів та інших актів Верховної Ради України в газеті "Голос України" і далі буде вважатись офіційним оприлюдненням (опублікуванням), а офіційне оприлюднення постанов Кабінету міністрів буде здійснюватись в газеті "Урядовий кур'єр".

Крім того, передбачено, що при виявленні невідповідності опублікованого закону робляться поправки в офіційній електронній версії тексту акту в базі даних "Законодавство України" на офіційному веб-сайті Верховної Ради.


Сайт "ЮРЛИГА"


Адрес этой страницы: http://npp.com.ua/news/3974.html

 - .  Rambler's Top100