Адвокатам можуть дозволити виконувати судові рішення

 Приблизно так розмірковував нардеп від "Слуги народу" Олександр Качура, ініціюючи проект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо створення передумов для посилення захисту прав стягувачів)" (№2531).

Як він зазначив  у пояснювальній записці, виконання рішення суду стає чи не головним питанням у прагненні людей домогтися справедливості. Проте особа, яка потребує правосуддя, зазвичай вимушена звертатись до кількох суб'єктів - до адвоката і до приватного/державного виконавця. А така процедура, за твердженням нардепа, покладає на людину організаційний тягар для захисту своїх порушених прав. 

Тож, оскільки кваліфікаційні вимоги до адвокатської діяльності  і діяльності приватного виконавця тотожні, нардеп вважає, що для більш ефективного захисту прав стягувачів доцільно уможливити суміщення діяльності приватного виконавця з адвокатською діяльністю.

Більше того, аби адвокат не переобтяжувався, його помічник стане й помічником приватного виконавця, якщо адвокат-роботодавець має такий статус. І навпаки, помічник приватного виконавця може одночасно бути і помічником адвоката за умов, якщо його  "шеф" має подвійний статус.

Протокол
Юридичний інтернет-ресурс


Адрес этой страницы: http://npp.com.ua/news/4015.html

 - .  Rambler's Top100