Депутати хочуть провести пенсійну реформу

 27 грудня 2019 року в Парламенті зареєстрований проект Закону №2683 відносно загальнообов'язкового накопичувального пенсійного забезпечення (ініціатор - партія "Слуга народу").

Законопроектом передбачається встановити обов'язкову участь в системі накопичувального пенсійного забезпечення всіх категорій працюючих осіб до досягнення ними пенсійного віку та залучення роботодавців до сплати пенсійних внесків на паритетних принципах.

Так, роботодавці будуть платити 2% від розміру заробітної плати працівників, а учасники системи (працюючі особи) будуть платити внески в розмірі 1% від заробітної плати (доходу). За бажанням працівника, розмір його самостійних внесків може бути збільшено. Роботодавець зобов'язаний пропорційно доповнювати внески працівника власними внесками  в розмірі до 5% від суми заробітної плати такого робітника.

Законопроектом пропонується встановити, що кошти накопичувальної системи є власністю учасників системи (осіб, із заробітної плати котрих здійснюються відрахування) в розмірі, накопиченому на їх індивідуальних накопичувальних пенсійних рахунках, а у випадку смерті особи право власності на пенсійне збереження переходять на його спадкоємців. 

Управління активами коштів Пенсійного казначейства буде здійснювати компанія з управління активами, допущеними до діяльності у другому рівні пенсійної системи шляхом авторизації.

Зберігання активів Пенсійного казначейства буде здійснюватися банками-зберігачами, допущеними до діяльності в другому рівні пенсійної системи шляхом авторизації.

Сайт
Ліга.Закон



Адрес этой страницы: http://npp.com.ua/news/4025.html

 - .  Rambler's Top100